Vulwater service

Een waterontharder als handig gereedschap!

Vulwater service

Meer en meer eisen ketelfabrikanten dat de installatie gevuld wordt met kalkvrij water. Hard water zorgt voor kalkafzetting in de leidingen van de verwarming en op het verwarmingselement in de installatie. Deze kalk zorgt voor een hoger energieverbruik en mogelijks ook minder doorstroming in de warmtewisselaar.

Wij garanderen dat u deze risico's vermijdt door onze service waarbij wij de installatie vullen met onthard water volgens de Duitse richtlijn VDI 2035.

Let wel op dat u beschikt over over een druk vaste installatie en niet om de haverklap uw installatie moet bijvullen. Hier is een degelijk en goed gedimensioneerd expansievat met de juiste voordruk in combinatie met een micro bellen luchtafscheider onontbeerlijk.

Indien u risico's uitsluit bieden wij de plaatsing aan van een vuilafscheider met magneet + filter. Uw installatie wordt dan gevuld over een filter en bij het periodiek onderhoud voeren wij een visuele controle uit.

Indien u niet vertrouwd was met de actuele voorschriften en geconfronteerd wordt met problemen rond kalksteen of magnetiet vorming kunnen wij uw installatie grondig reinigen met de POWERFLOW FLUSHING machine en de door de kabelfabrikanten voorgeschreven additieven van FERNOX.

Laat u hierbij door ons efficiënt begeleiden.